Couperose


Couperose behandelen met Diathermie

Couperose is een toename van kleine bloedvaatjes in het gezicht, meestal vind je couperose op de wangen en neus. Het zijn verwijde en gesprongen kleine bloedvaatjes, ten gevolge van vaatwand-verslapping.  Het lijkt op een netwerk van rode draadjes net onder het huidoppervlak.
 
Grote temperatuurschommelingen kunnen couperose verergeren, maar ook bepaalde voedingsmiddelen zoals koffie, alcohol en pittige kruiden kunnen een negatieve invloed hebben.

 
 

                                      Couperose voor en na

 

De Couprose wordt verwijderd met Diathermie [ hoogfrequente wisselstroom ], met een klein naaldje worden de kleine bloedvaatjes dichtgebrand. Afhankelijk van het te behandelen gebied zullen er meestal een aantal behandelingen nodig zijn. We behandelen meestal 15 minuten per keer.

Na de behandeling ontstaat er een tijdelijke roodheid met soms een lichte zwelling. Enkele dagen erna ontstaan er kleine korstjes. Pas als deze korstjes ervan af gevallen zijn is het resultaat zichtbaar. Na de behandeling dient men voorzichtig om te gaan met zonlicht en themperatuur verschillen.
 
We passen deze behandeling het liefst toe als de buiten themperatuur stabiel is tussen de 8 en 20 graden om te voorkomen dat er teveel druk op de te behandelde vaatjes komt en we de behandeling voor niets hebben gedaan.


Diathermie wordt vooral toegepast bij:

  • Kleine gesprongen bloedvaatjes in het gezicht 
  • 'Spinnetjes'; dit zijn kleine rode vlekjes met adertjes

RESULAAT:
 
In de meeste gevallen is resultaat al direct zichtbaar 
 
NABEHANDELING: 
 
Thuis wordt het gebruik van de Neoderma blue blood gel of het Apaline serum aangeraden om de huid te kalmeren en herstellen, de vaatjes te verstevigen en de vorming van nieuwe couperose tegen te gaan.
 
 
Prijs per behandeling €20,-
 

Openingstijden

maandag 09:00 – 18:00
dinsdag 09:00 – 21:00
woensdag 09:00 – 21:00
donderdag 09:00 – 18:00
vrijdag 09:00 – 18:00 
zaterdag Gesloten 
zondag Gesloten