Definitief ontharen

Definitief ontharen d.m.v. Blend of Diathermie Elektrische epilatie is een ontharingsmethode om storende haren ‘definitief’ te verwijderen. Bij Puur Tiel werken wij met 2 methodes:

  • Blend (combinatie van wissel en gelijk stroom)
  • Diathermie (wisselstroom)

Afhankelijk van haargroei, huidtype en gezondheid word gekozen met welke techniek we de haar zullen behandelen.

Wanneer wordt elektrische epilatie toegepast?

  • Ongewenste haargroei bv. haar in het gelaat (kin,bovenlip of wanggebied).
  • Alle haarkleuren en haardiktes, grijze en/of blonde haren die niet met lichttherapie (Laser, IPL, VPL) verwijderd kunnen worden.

Wat houdt de behandeling in?

Behandeling Een minuscuul naaldje zal in het haarzakje glijden en geeft vervolgens enkele seconden stroom. Door de stroom ontstaat er warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigd en vernietigd wordt. De storende haren worden één voor één behandeld. Er komen dunnere en zwakkere haren terug die opnieuw behandeld moeten worden. Uiteindelijk zullen alle haren verdwenen zijn. Elektrische epilatie is ongevaarlijk voor de huid maar niet pijnloos. Door de stroomsterkte aan te passen aan de individuele patiënt is elektrische epilatie voor iedereen draaglijk te maken. Soms reageert de huid gevoelig op de behandeling: hij wordt rood en er kunnen er pukkeltjes ontstaan.
Resultaat Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft meerdere oorzaken, zoals de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam.
Groeicyclus Haren doorlopen een bepaalde groeicyclus met verschillende fases. Alleen in de groeifase zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling effectief. Niet alle haren zijn op hetzelfde moment in de groeifase; een deel van de haren is dus onzichtbaar aan de oppervlakte van de huid.
Herstellend vermogen van het lichaam Een haarzakje bevat vele cellen die ervoor kunnen zorgen dat er een haar gevormd wordt. Na één behandeling met elektrische epilatie worden helaas niet al deze cellen vernietigd. Het lichaam heeft de gewoonte om na beschadiging en verwonding weer te gaan herstellen. Ook bij elektrische epilatie is dit het geval. Vanuit de cellen die niet beschadigd zijn, zal het lichaam opnieuw een haar proberen te vormen. Door de behandeling keer op keer te herhalen, zal het haarzakje zich steeds moeilijker herstellen en uiteindelijk volledig vernietigd worden.
Duur De behandelperiodes afhankelijk van de hoeveelheid te behandelen haar. Het doel van de behandeling is haarvermindering. Er kan geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Er kunnen altijd weer nieuwe haren ontstaan, bijvoorbeeld tijdens de menopauze en door het gebruik van bepaalde medicijnen. Onderhoudsbehandelingen kunnen een tot twee keer per jaar nodig zijn om nieuwe haren weer te verwijderen.
Voordelen van elektrische epilatie zijn:

  • Het werkt bij alle soorten haar (ongeacht kleur en dikte).
  • Na de behandeling zijn (meestal) alle haren weg.
  • Het is per behandeling goedkoper dan licht- of laserbehandelingen.(Laser, IPL, VPL)

BELANGRIJK:

Als u gezondheidsproblemen heeft dient u dit uiteraard te melden voor behandeling maar er mag niet behandeld worden met elektriciteit als u een pacemaker of metalen plaat of pin in u lichaam draagt.

Definitief ontharen (15 min.)
€ 20,00

Prijs per 15 minuten

€ 20,00
Definitief ontharen (30 min.)
€ 35,00

Prijs per 30 minuten

€ 35,00

Voor uw Zorgverzekering:

Wij zijn gespecialiseerd in electrische ontharing en hebben hiervoor een AGB code, dit houd in dat u indien u aanvullend bent verzekerd u in aanmerking komt voor een vergoeding van deze behandeling bij overbeharing in het gelaat.
voor meer informatie over vergoedingen informeer bij uw verzekering.

Young woman in the garden with arm up.

Definitief ontharen

The doctor-cosmetologist makes the procedure treatment of Couperose of the facial skin of a beautiful, young woman in a beauty salon.Cosmetology and professional skin care.

Couperose

Gorgeous, young, blue-eyed woman  is touching the clean, soft skin of own armpit. Pure woman's beauty. Facial and skin treatment, cosmetology, beauty technologies and armpit epilation.

Steelwratjes

Autumn photo of a beautiful girl

Bloedblaasjes