Vette huid

Wat is een Vette huid ?

Een vette huid komt niet alleen voor bij jonge mensen. Je kunt een vette huid heel gemakkelijk herkennen aan de beruchte T-zone ( kin, neus en voorhoofd ) die bij een vette huid vaak glimt. Verder is een vette huid dikker dan een niet-vette huid omdat er talg op het huidoppervlak terechtkomt. Dit zorgt voor een versterkte verhoorning van de huid.
Talg bestaat voor een belangrijk deel uit vet en heeft een belangrijke functie. Je zou kunnen zeggen dat talg de 'smeerolie' van onze huid is. Talg beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Als er sprake is van een excessieve talgvorming, dan is de huid niet in evenwicht. In plaats van de huid te beschermen, verandert de PH-waarde van de huid en kunnen er, als de huid wordt verwaarloosd, ontstekingen ontstaan. Deze ontstekingen zijn vaak de voorbode van Acne. Bevindt de huid zich in deze staat, dan is de huid onbeschermd tegen bacteriën en schadelijke micro-organismen.
Een positief aspect van de vette huid is daarentegen dat deze maar langzaam veroudert. Rimpels verschijnen later dan bij een droge huid en de huid blijft lang jong. Het is ook een sterke huid. Als het je lukt om de excessieve talgproductie weer in balans te brengen, dan krijg je niet een droge huid maar een gezonde huid die goed beschermd is. Het geheim zit 'm dus daarin: het in balans brengen van de vette huid.

De oorzaken van een Vette huid ?

We gaan hier niet in op verstoringen in de huid die veroorzaakt worden door hormonen en andere inwendige oorzaken, maar we zullen ons beperken tot de uitwendige oorzaken. Vaak genoeg ontstaan huidaandoeningen ( Acne ) door stress. In het algemeen komt Acne bij jonge mensen voor, in de periode dat zij 'van kind veranderen in vrouw (of man). Het lichaam verandert en alleen al dit feit zorgt voor stress. Verder is het van belang te beseffen dat luchtvervuiling en rook de vette huid kunnen verslechteren. Deze substanties zetten zich namelijk op de huid vast en sluiten de poriën. Het gevolg? Mee-eters ( zwarte comedonen ) en uiteindelijk ook ontstekingen ( witte comedonen ).

Hoe behandel je een Vette huid ?

Het belangrijkste is dus je huid weer in balans brengen. Wie last heeft van excessieve talgvorming moet de huid goed schoon houden. Een goede hygiëne is een must. Zo moeten make-upresten en ander vuil iedere dag, met name voor het slapen gaan, goed verwijderd worden. Gebruik voor een vette huid producten die de huid weer in evenwicht brengen en die speciaal bedoeld zijn voor de vette huid. Het moeten producten zijn die: het overtollige talg verwijderen/afbreken, die de talgvorming verminderen (die dus de werking van de talgklier normaliseren)die de huid beschermen tegen schadelijke bacteriën en invloeden van buitenaf. Wat je goed moet bedenken, is dat deze producten het probleem niet in enkele weken oplossen. Een vette huid is een feit. Als je niet direct ingrijpt, kun je er jaren last van hebben. Om de huid weer in evenwicht te brengen, is een goede aanpak van belang.

Vraag de schoonheidsspecialiste voor meer informatie over de schoonheidsbehandelingen voor de Vette huid.

We hopen u snel te zien bij Schoonheidssalon Puur Tiel.

De schoonheidsspecialiste in Tiel